Image
Image

Лечение на кариес

Дентална клиника Dr.Cvety - София

При лечение на кариес на млечен зъб трябва да се ползва задължително местна анестезия, надеждна изолация, да се възстановява адекватно контактът със съседните зъби и анатомията на зъба с висок клас материали – композити/фотополимери.

Не трябва да има компромис в лечението, което значи пълно отстраняване на кариеса, адекватна канална терапия, ако се налага. В противен случай е възможно да настъпи усложнение или дори ранна загуба на зъба.

Полезна информация

Кариесът е най-разпространеното в световен мащаб инфекциозно заболяване, което не зависи от пол, възраст или социално-икономически статус. За съжаление все по-често се срещам в практиката си с деца на възраст от 1 до 3 години с единичен или множествен кариес, който възниква на база на дефицити, не добра минерализация на млечните зъби по време на вътреутробното развитие на детето, вредни навици,  грешки в захранването, липса на адекватна грижа от първия зъб, грешки в техниката на хигиена и избор на средства за орална хигиена, липса на ранна среща с детски стоматолог, който да интерпретира първите промени и белези на кариес и др.

Когато лекуваме детето на стола в кабинета, не трябва да се забравя, че млечните зъби се развалят, болят и е нужно да се лекуват по същите стандарти, подобно на постоянните. 

Не трябва да има лечение насила, лечение с удържане, със заплаха. Това е опасно както за детето, така и за лечителя. Защото ротационните инструменти, които ползваме, могат да наранят детето, ако то е неспокойно, дърпа се и плаче.
В такъв случай пристъпваме към планиране на лечение под наркоза или отлагане във времето на лечебната процедура, което обаче крие опасност от по-сериозно усложнение и задълбочаване на проблема.

Готови сме да помогнем

Вашите деца имат проблеми със зъбите?
Очакваме да се свържете с нас.

Image

Дентална клиника
създадена за вашите деца.
Даряваме усмивки!

Адрес на клиниката

За връзка с нас

Имейл: info@drcvety.com
Моб. номер: 0879 010 112